Dana Andreea Nigrim

Pianist

Aprecieri critice - en Français - in English


rainbow


Blog - Costin Tuchila:

O versiune absolut minunata a acestor poeme coloristice: sonoritate cāt se poate de adecvata stilistic, nuante de o bogatie si o frumusete admirabila, rafinament extrem al exprimarii pianistice, nici un accent care sa contravina cātusi de putin scriiturii lui Debussy. Īn plus, eleganta convietuind fericit cu starile poetice din aceste Preludii. Un site care trebuie vizitat.

 • Costin Tuchila
 • La Presse:

  Concertul de Grieg necesita degete agile si o mare putere sonora. Dana Nigrim poseda toate aceste calitati, pe lānga o frumoasa muzicalitate.

 • Claude Gingras
 • The Ottawa Citizen:

  Dana Nigrim e un tehnician desavārsit si un muzician capabil de un sentiment poetic adevarat.

 • Richard Todd
 • Pentru a putea cānta Chopin aceasta nu necesita numai a poseda o anumita 'tehnica'; poate mai mult decāt pentru interpretarea lucrarilor oricarui alt compozitor pianistul trebuie sa dea frāu emotiei sale, lasānd tehnica 'sub' claviatura, īntr-un fel cum un īngrasamānt este ascuns īn pamāntul unei gradini splendide. Pianistii care impresioneaza auditoriul cānd interpreteaza Chopin sunt aceia care par sa īl respire cānd īl cānta. Solistul invitat de catre OSTR pentru concertul din 13 noiembrie 2010 a redat cu noblete aceasta delicata sensibilitate, aceasta emotie īn acelasi timp timida si vivida care diferentiaza o superficiala si mecanica virtuozitate de adevarata performanta artistica, care atinge si solicita toate simturile spectatorului. Solicitarea tehnica inerenta acestui concerta a fost īn mod stralucit īndeplinita de catre pianista de origine romāna, īn special īn a treia parte unde tumultuasa alergare a degetelor pe clape da impresia unui foc de artificii creat de note.

 • Marie-Josée Montminy - Le Nouvelliste
 • Journal Muzica:

  Dana Nigrim atrage atentia prin profunzimea interpretarii ei, consistenta expresiei, autenticitatea stilistica si sensibilitatea artistica. Ea e capabila sa comunice bogatia dramatica a nuantelor, si dovedeste un gust pentru vaste spatii ale rezonantei sunetelor. Se poate spune ca arta interpretativa a acestui pianist poseda atribute creative, validate mai presus de orice printr-o gāndire autentica pianistica.

  Journal Muzica:

  Dana Nigrim, o prezenta remarcabila, poate fi definita prin sobrietatea interpretarii ei, rigoare si ardoare īn acelasi timp, infinta bogatie a calitatii sunetului, sens dramatic si īntindere a conceptiei.

  Journal Astra:

  Dana Nigrim captiveaza atentia publicului prin nobletea expresiei si prin sunetul ferm controlat. Ea este o pianista de o sensibilitate artistica de netagaduit.

  Journal Flacara:

  Dana Nigrim a interpretat concertului numarul unu de Chopin cu o profunda sensibilitate si cu o technica puternica, conferind astfel stralucire si o emotie vie acestei lucrari scrise de poetul pianului. Pentru ea, Chopin reprezinta o predilectie care ne permite sa aplaudam o arta autentica.

  Journal Drum Nou:

  Dana Nigrim reuseste sa realizeze cele mai secrete potentialitati ale sunetului muzical, de la detaliul inefabil si intim la sonoritatea stralucitoare; sentiment muzical si nu muzica sentimentala.

  Yuli Turovsky:

  Personalitatea Danei Nigrim e constituita de o profunda gāndire muzicala, solida integritate, de o calitate poetica adānca si īn acelasi timp de exuberanta a interpretarii. Sunetele pe care le produce, fiecare perfect cizelat si de o bogata textura, sunt frumos controlate si pe deplin īn serviciul sculptarii frazarii sale. Ascultānd-o cum cānta se poate aprecia naturaletea ei si felul īn care face ca fiecare element muzical sa rezoneze īntr-o uniune puternica, ceea ce creaza impresia unei extreme claritati. Abilitatile sale de interpret combina o minunata articulare, sens al directiei, subtilitate dramatica si intensitate, īntr-un echilibru al totalitatii si detaliului specific unui adevarat musician inteligent.

  Dujka Smoje:

  Dana Nigrim e un pianist remarcabil cu o extraordinara facilitate, gustul spatilui sonor larg si īn acelasi timp sensul detaliului. Interpretarea sa gaseste o perfecta balanta īntre sobrietate si o pasionata abordare a pianului, aratānd o adānca emotie fara nici o concesie sentimentala, avānd o puternica prezenta pe scena, stralucire si sens dramatic.

  Stefano Algieri:

  Dana Nigrim este unul dintre cei mai distinsi pianisti si coachi pe care am avut placerea sa cunosc īn lumea academica si profesionala. Ea este īn acelasi timp o extraordinara pianista solista si o acompaniatoare (pianist colaborator) de prima clasa, capabila de o excelenta citire la prima vedere, cu o superioara cunoastere a limbilor straine, extrem de profesionala si respectata la un īnalt nivel de catre profesori si studenti īn aceeasi masura.

  Sylvan Sanford:

  Interpretarea Danei Nigrim combina īn acelasi timp multa forta si o mare finete a frazarii. Sunoritatea sa poate fi orchestrala ca a celor mai bun pianisti, brava si directa, sau intima īn crearea unor frumoase frazari. Ea are o mare īntelegere a repertoriului in general si a celui de opera īn mod special. Cuprinderea mai ales a repertoriului de bel canto e penetranta, stilistic si muzical. Cunoasterea pe care o are a limbilor e exemplara iar priceperea practicii repertoriului de opera e profunda. Dana e un artist capabila de a entuziasma publicul sau.

  William Neill:

  Dana Nigrim e un excelent pianist care cānta cu multa īncredere si denota extraordinara facilitate, sens al stilului, muzicalitate si temperament. Interpretarea sa solistica e iesita din comun, and acompanierea precum si lectura la prima vedere sunt remarcabile. Datorita fondului sau cultural european cunoasterea limbilor e excelenta, dovedinc a fi nu numai un acompaniator fabulos dar si un extraordinar coach vocal.

  Dixie Ross Neill:

  Dana Nigrim are o īndemānare tehnica formidabila, o tehnica pianistica completa, este deasemeni un maestru īn limbile straine, si pe deplin cunoscatoare a stilui si a fiecarui aspect al artei vocale.

  Edith Della Pergola - links: 1, 2, 3

  Dana Nigrim e un interpret formidabil cu calitati artistice exceptionale. In interpetarea sa ca si solist ea dovedeste a fi un tehnician desavārsit, demonstrānd virtuozitate pianistica si riguare, fiind capabila de intensitate dramatica si lirica īn acelasi timp. Subtilele diferentieri īn interpretarea sa sunt rafinate datorita sunetului sau pe deplin controlat si cunoasterii posibilitatilor pianului. Stiinta sa muzical combina sezitivitate, inteligenta si autenticitate stilistica, guidate de intuitie sigura si imaginatie poetica.

  Virginia Zeani - links: 1, 2, 3

  De-a lungul carierei mele am putut sa cunosc numerosi coachi vocali si acompaniatori; fare ezitare o consider pe Dana Nigrim a fi unul dintre cei mai buni pe care i-am īntālnit. Touchée-ul sau o distinge īn mod inevitabil si maniera īn care sprijina cāntaretul denota nu numai o profunda cunoastere a repertoriului dar si o sensibilitate iesita din comun; si aceasta e o foarte rara calitate. Exceptioanala sa pregatire ca si solist straluceste īn acompanierea sa si ridica performanta cāntaretului care resimte si apreciaza acest suport inspirant. Stiu din propre experienta ca acest fel de īncredere poate juca un rol decisiv īn concursurile de canto.

  Therese Sevadjian:

  Dana Nigrim e un pianist extrem de talentat si un artist de ordin īnalt. Ea nu numai ca poseda a cunoastere vasta a atāt a repertoriului de operta cāt si a celui de lied, melodie si song, dar si de stil caracteristic multor limbi. Experienta sa de solist e extrem de avantajoasa īn colaborarea cu un cāntaret, posdānd calitatile si sensibilitatea unui solist īn performanta cu un cāntareti. Facilitatea sa īntr-o vasta arie de stiluri a repertoriului de canto e de extraordinara.

  Ron Atkey:

  Data fiind muzicalitatea ei de solista, coach vocal si acompaniator, aportul Danei Nigrim la oricare proiect comercial ar fi foarte extins. In universul productiilor artistice ea ar aduce o rara combinatie de talente, pe care oricare producator executiv ar aprecia-o.